Het gaat beter met onze economie en dus vindt Dijsselbloem het de hoogte tijd om te kijken naar een stijging van het loon met minimaal 2%. Of deze stijging rechtstreeks vanuit bedrijven of via belastingen bij de werknemers terecht komt, Dijsselbloem pleit voor een minimale loonsverhoging van 2%.

Geld op de verkeerde plek

Volgens Dijsselbloem zit het geld vast op de verkeerde plekken. Terwijl de overheid en de Nederlandse huishoudens krap bij kas zitten, hebben grote bedrijven de afgelopen jaren veel geld opgepot. Hij vindt dat hier verandering in moet komen en dat ook werknemers de gevolgen van een aantrekkende economie op een positieve manier in hun portemonnee mogen terugzien.

Onderscheid

Dijsselbloem wil wel rekening houden met de grootte van een bedrijf. Het mkb heeft het zwaar gehad tijdens de crisis en is nog aan het opkrabbelen. Onderscheid maken tussen de grote bedrijven en midden- en kleinbedrijf vindt hij dan ook redelijk. ‘Voor het mkb zou ik willen kijken hoe we kunnen helpen, bijvoorbeeld door de doorbetaling van loon bij ziekte terug te brengen van twee naar één jaar.’

Bron: Nextens