Burn-out wordt steeds meer een belangrijk thema in zowel de werksituatie als in het privé leven. Wat opvalt is dat de meeste literatuur gericht is op het herstel na een burn-out. Het lijkt echter logischer je werkomstandigheden en je leven zo in te richten dat de kans op een burn-out vrijwel nihil is. Dat hebben we uitgewerkt in een boek meer gericht op de werksituatie: ‘Interventies voor Goed Werk’. De casuïstiek komt uit de gezondheidszorg. Ons model is toepasbaar in ieder domein van werken.

Goed werk kent zes dimensies:

 
samen
 

Optimale samenwerking

Het kenmerk samen biedt licht op het belang van samenwerking en verbondenheid binnen de werkomgeving. Optimale samenwerking volgt uit: open en eerlijke communicatie; een gedeelde agenda inzake de afgesproken doelen en de wijze hoe die te bereiken; taken en verwachtingen zijn helder.

Vaardigheden die ontwikkeld kunnen worden zijn: omgaan met verschillende perspectieven en achtergronden en in staat zijn te komen tot een constructieve conflictoplossing en consensusbuilding. Handig is daarbij te werken met en systeem van mentorschap (niet alleen oud(er) naar jong(er); maar ook andersom. Bijvoorbeeld op het gebied van de digitale transformatie.

Emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie (EI) is van groot belang in zowel persoonlijke als professionele contexten. Als een team niet goed samenwerkt, kan het toepassen van EI een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de situatie EI helpt bij het interpreteren van non-verbale signalen en onderliggende boodschappen en bevordert begrip voor anderen. EI helpt bij het herkennen en reguleren van eigen emoties. Het bevordert flexibiliteit en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Juist bij ‘samen’ bevordert EI effectieve samenwerking door begrip en respect voor teamleden te stimuleren. Probeer bij suboptimalisatie van teamprocessen gezamenlijk te komen tot het identificeren van onderliggende emoties die de samenwerking belemmeren. Daarbij gaat het om het vinden van oplossingen in plaats van schuldigen aan te wijzen. Betrek altijd het hele team bij het identificeren van problemen en het bedenken van oplossingen.

 

Literatuur

Eliens, A., H. Woldendorp en A. Jeninga. (2024). Interventies voor Goed Werk. Het voorkomen en oplossen van burn-out in de gezondheidszorg. Amsterdam: SWP

Goleman, D. (2013). Emotionele intelligentie. Emoties als sleutel tot succes. Business Contact