Digitale transformatie

De impact van de digitale transformatie verhoogt de complexiteit van wat er om ons heen gebeurt en raakt ons allemaal. In ons boek ‘Zie je Big Picture’ hebben we uitgewerkt dat het gaat om je identiteit, inzicht en initiatief in samenhang vorm te geven. Hiermee onderken je patronen en kun je de context waarin je werkt en leeft duiden.
 
verschillen
 

Wijsheid

Laten we beginnen met wat het verschil is tussen data, informatie, kennis en wijsheid. Data betreft ruwe feiten en getallen. Informatie betreft verwerkte data die antwoord geeft op 'wie, wat, waar, wanneer' vragen. Kennis betreft toepassing van informatie die antwoordt op 'hoe' vragen. Wijsheid tenslotte betreft geëvalueerde kennis die helpt met 'waarom' vragen.

Effectiviteit versus efficiency

Het verschil tussen effectiviteit en efficiency. Efficiency is dingen goed doen. Effectiviteit is de juiste dingen doen. Effectiviteit is belangrijker dan efficiency. Management gaat om de dingen goed doen. Leiderschap gaat om juiste dingen doen. Beide zijn uiteraard nodig. Data, informatie en kennis kunnen bijdragen aan efficiency. Wijsheid is gericht op effectiviteit.

Analyse versus synthese

Analyse is een manier van denken over objecten en gebeurtenissen die kennis genereert over het geheel en het begrijpen van de onderdelen. Hoewel er inzicht is in het geheel kan analytisch denken niet verklaren waarom het geheel doet wat het doet. Synthetisch denken kan beter het gedrag en de structuur van een entiteit verklaren.

Groei versus ontwikkeling

Groei gaat om een toename van omvang of getal. Ontwikkeling gaat om een toename van competentie, die toeneemt als gevolg van leren. Er zijn twee soorten fouten: je doet iets wat je beter niet had kunnen doen. Je hebt iets niet gedaan wat je wel had moeten doen.

Rationeel versus irrationeel

Het verschil tussen rationeel en irrationeel wordt veroorzaakt door het perspectief over de te bereiken doelen van degene die een oordeel (dit is irrationeel) uitspreekt.

Functie

De functie van iets is gebruik waarvoor het kan worden ingezet. Iets heeft een doel als het een uitkomst op verschillende manieren en binnen dezelfde of verschillende omgevingen kan produceren. Een systeem hervormen gebeurt door het gedrag te veranderen zonder dat de structuur of functies mee veranderen. Het blijft de dingen doen die het al deed maar op een verschillende manier. Het transformeren van een systeem gaat over het veranderen van de structuur en de wijze waarop het functioneert.

Doelbepaling

Sociale systemen hebben de mogelijkheid van keuzes en daarmee van doelbepaling. Daaruit volgt dat eigen middelen kunnen kiezen om doelen te bereiken en kunnen leren en aanpassen. Doelgerichtheid kent vier fasen:

  1. systemen die status quo handhaven
  2. systemen die vooraf bepaalde doelen nastreven
  3. systemen die verschillende doelen kunnen nastreven
  4. systemen die eigen doelen kunnen kiezen én nastreven

Literatuur

Ackoff, R.L. (2010). Differences that make a difference. An annotated glossary of distinctions important in management. Axminster: Triarchy Press
Woldendorp, H., H. de Groot, T. Woldendorp en C. Boven. Zie je Big Picture. Transformeer succesvol! Amsterdam: SWP